28-03-14 Groninger Songwriters CircleKroeg van Klaas, Groningen

 

Set

1.    Through
2.    Edge
3.    Dive (P)
4.    Lips
5.    Free   

6.    La la la song
 

 

Review by Harry Siers (from SWAN, co-organizers of this event)

 

A MysterE beklom het podium. Deze singersingwriter heeft er vanaf 1990 al een heleboel gigs opzitten, zoals te zien is in de indrukwekkende lijst op zijn website. En dat is te merken. MysterE brengt zijn liedjes zelfverzekerd en met een bijzonder sympathieke uitstraling. Wat opvalt zijn de mooie composities. De vaardige gitarist stopt originele akkoorden in zijn liedjes. Engelstalig werk met sterke teksten. Te horen is dat hij naar grote voorbeelden heeft geluisterd: Eliott Smith, Nick Drake.

Als eerste nummer kreeg de luisteraar Through voorgeschoteld. Een erg sterk lied, met overtuiging gebracht. Prima uitspraak van de Engelse taal ook, altijd prettig om te horen. Tot de inspiratiebronnen van MysterE behoren onder andere films (Brazil, Twin Peaks, Cloverfield). Het tweede lied, Edge, ging dan ook over de al even mysterieuze Laura Palmer. Al vijfentwintig jaar is ze niet meer onder ons, maar MysterE bracht haar weer even tot leven in een prachtig lied. Waarvoor grote dank.

Na Through en Edge volgden Dive, Lips, Free en La La La Song. Het nummer Lips schreef E omdat hij werd uitgenodigd te spelen voor Radio 1 en dat moest een lied van drie minuten zijn. Het werd een klein juweeltje. Voor wie E live aan het werk wil zien: hij speelt op 7 april in Café DeRat, Utrecht (20.30 uur) en op zondag 18 mei in Café Averechts, Utrecht (15.00 uur). Misschien speelt E dan ook wel het aanstekelijke La La La Song.

 

The full review can be read @ http://songwritersamsterdamnoord.blogspot.nl/p/swan-naar-het-groninger-song-writer.html?m=0

 

 

The Promo  
 
The Pix  
 
 

Pix by Marike van der Meij & Annette Vogel, thanx!

 

back to gigs                 back to the index